Money makes the world go round. Geld is een belangrijke factor in jouw leven als ondernemer en als persoon. Met geld maak je geld. En geld geeft je de vrijheid om te doen waar jij van droomt. In de categorie Geld lees je er alles over. 

Een Happy Exit is er alleen voor de happy few

Je bedrijf verkopen klinkt makkelijker dan het is. Businesscoach en M&A-adviseur Eelco Smit begeleidt al jarenlang ondernemers bij hun exit en maakt het van dichtbij mee: hun dilemma’s, hun emoties en hun twijfels. ‘Acht op de tien ondernemers valt na de exit in een zwart gat.’

Waardoor je meer bezig bent met het voeden van het monster dan met leuke dingen doen met leuke mensen.

Dat waar het allemaal mee begon.

Enige herkenning?

Dit concept, hoewel contra-intuïtief, kan het verschil maken tussen een bedrijf dat slechts overleeft en een bedrijf dat floreert.
Ja, je leest het goed. Terwijl we streven naar succes, geluk en vervulling, is er een onderliggende waarheid die ons nederig houdt en ons eraan herinnert dat het leven, inclusief de zakenwereld, constant in balans is.

Ellende is de constante.

Voorwaardelijke zelfwaardering: een scherp mes dat jou aan twee kanten snijdt.

In de wereld van het ondernemerschap, waar concurrentie en de jacht op succes vaak de boventoon voeren, is het niet ongebruikelijk dat jij als ondernemer je eigenwaarde koppelt aan je zakelijke prestaties. 

Dit fenomeen, bekend als voorwaardelijke zelfwaardering, kan een krachtige drijfveer zijn, maar het heeft ook zijn schaduwzijden.

Geluk = Zelfwaardering + Eurowaardering.

De Nieuwe Succesformule voor Ondernemers: Zelfzorg, Zelfcompassie, Zelfliefde en Zelfwaardering.

In de wereld van het ondernemen, waar prestaties en resultaten vaak de maatstaf zijn, kan het gemakkelijk zijn om jezelf te verliezen in de jacht naar succes.

13 Happiness Killers die een Happy Exit in de weg staan

Als ondernemer heb je jarenlang hard gewerkt. Dan is een waardig afscheid van jouw plek binnen je bedrijf wel op zijn plek. Het harde werken moet wel zijn vruchten afwerpen. Zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak.

Wat niemand je vertelt over een succesvol, gelukkig én gezond leven.